NİKOL PAŞİNYAN, ABD DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI ALİSON HOOKER BAŞKANLIĞINDAKİ HEYETİ KABUL ETTİ
Paylaş :
PDF İndir :

18.11.2025


ArmenPress (17 Kasım 2025)

 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Alison Hooker başkanlığındaki heyeti kabul etti․ Armenpress'in aktardığına göre bu konuda açıklama, Ermenistan Başbakanlığı'ndan yapılmıştır.

Başbakan, Alison Hooker'in Ermenistan'a yaptığı ziyareti memnuniyetle karşılayarak, son dönemde iki ülke arasındaki iş birliğinin yeni bir seviyeye yükseldiğini belirtmiştir.

Ülke liderine göre, ABD ile ortaklık artık hem Hükümet hem de Ermeni halkı tarafından yeni bir bakış açısıyla değerlendirilmektedir. Aynı zamanda Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile barışın tesisi sürecine ABD'nin ve özellikle Başkan Donald Trump'ın kişisel katkısını büyük bir takdirle kaydetti. Başbakan, 8 Ağustos'ta Washington'da gerçekleştirilen Barış Zirvesi çerçevesinde varılan mutabakatların hayata geçirilmesi yönündeki çalışmaların, belirlenen takvime göre yürütülmesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, Ermenistan ile ABD arasındaki ikili ilişkilerde oluşmuş kapsamlı gündemi vurguladı ve bu gündemin farklı alanları kapsadığını belirtti.

Devamı için tıklayınız.




Henüz Yorum Yapılmamış.