MÜZAKERELERİN İÇERİĞİ DEĞİŞİR Mİ? - KIBRIS TÜRK - 12.02.2024
Blog No : 2024 / 9
12.02.2024
1 dk okuma

Kıbrıs Türk Haber (12 Şubat 2024)

Prof. Dr. Ata Atun(*)

 

Kıbrıs Rumları, müzakereler Crans Montana’da koptuğu yerden başlasın diye büyük mesai harcamaya başladı. Akıllarına gelen her kapıyı çalıp, “Aman ne olur Türklere baskı yapın, gelip müzakere masasına otursunlar” diye yalvaran komşularımız adanın mutlak sahibi ve yönetici olma hezeyanı ile Crans Montana’da neleri kaybettiklerini yeni yeni fark ettiler ve bundan dolayı ağlıyorlar.

Rum lider Hristodulidis Ocak ayı sonunda güya Kıbrıs Türklerine yönelik, uluslararası hukuka aykırı olarak 1964 ve 1975 yıllarında gasp ettikleri haklarımızın bir kısmını iade eden bir açılım yaptı. Sırf gözümüzü boyasın ve masaya oturalım diye.  

Rum lider Hristodulis’in, 2017’de Crans Montana’da müzakerelere Dışişleri Bakanı olarak katılan ve Helen milliyetçiliğinden dolayı da Kıbrıs Türklerine herhangi bir hak vermeme çabası içinde müzakerelerin çökmesine neden olan kişi olduğunun unutulması mümkün değil. Aynı kafadaki Rum yöneticiler son 50 yıldır egemenliği paylaşmamak ve Kıbrıs Türklerini devlete ortak etmemek için müzakereleri ucu açık sürdürerek sonuçsuz bıraktılar. Bu uğurda da her tür siyasi hatayı yaptılar.

Makalenin devamını okumak için tıklayınız: https://www.kibristurk.com/makale/muzakerelerin-icerigi-degisir-mi-1001

 

 

(*) Prof. Dr. (İnş. Müh.), Doç. Dr. (UA. İliş.), KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı, KKTC Cumhuriyet Meclisi 1. Dönem Milletvekili


© 2009-2024 Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM) Tüm Hakları Saklıdır

 



Henüz Yorum Yapılmamış.