
Medya Günlüğü (26 Nisan 2025)
Gürsel DEMİROK
“Kuzenimin eşi Ermeni’ydi. Kayınpederi, ‘Ermeni olaylarını bizimkiler başlattı. Bizler onlar yüzünden mağdur olduk. İzmit’te yaşıyorduk onların yüzünden İstanbul’a taşınmak zorunda kaldık. Emperyalist devletlerin maşası oldular bizimkiler’ diye anlatırdı.”
1915 olayları ve Türkiye-Ermenistan ilişkileri üzerine bir yazı kaleme aldığımı söylediğim bir dostumun ifadeleri bunlar. 1915’te yaşananlara ilişkin iki ülkenin yaklaşımları farklı. Gerçek, Ermeni yurttaşımızın ifadelerinde saklı. Bu yurttaşımızın açık yüreklilikle dile getirdiği gerçeği Ermenistan ve diaspora Ermenileri kabule yanaşmamakta. Keza Ermenileri maşa olarak kullanan dünün emperyalist devletleri.
Ermeni yurttaşımızın, “bizimkiler başlattı” dediği Ermeni olaylarının tarihçesi özetle şöyle:
Osmanlı İmparatorluğu, yönetimi altındaki farklı kültürlere, farklı dinlere asırlar boyu saygı ve hoşgörü ile yaklaşmıştır. Bu çerçevede Osmanlı bürokrasisinde çok sayıda Ermeni görev almıştır. Dışişleri ve Maliye bakanlıkları gibi önemli kurumlarda üst düzey mevkiler kimi zaman Ermenilerce üstlenilmiştir. Ermenilerin, diğer gayrimüslim azınlıklar gibi, hak ve özgürlükleri teminat altına alınmıştır.
Makalenin tamamını okumak için tıklayınız: https://medyagunlugu.com/ermeni-olaylarini-bizimkiler-baslatti/
© 2009-2025 Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM) Tüm Hakları Saklıdır
Henüz Yorum Yapılmamış.
-
BMGS GUTERRES’İN 5+1 KIBRIS KONFERANSI HAKKINDAKİ AÇIKLAMASI VE DEĞERLENDİRME - 31.01.2021
Tugay ULUÇEVİK 03.02.2021 -
ERMENİ ARAŞTIRMALARI ÖZEL SAYISI – "ERMENİLERİN SOYKIRIMI SAVINI YADSIYANLARI CEZALANDIRMAK VEYA TÜRKİYE’DEN TAZMİNAT ALMAK AMACI İLE YAPTIKLARI YARGI MÜCADELELERİ”
Pulat TACAR 13.08.2015 -
BLACK SEA ECONOMIC COOPERATION AND SECURITY IN THE BLACK SEA: IN VIEW OF THE DRONE CONFLICT BETWEEN RUSSIA AND THE US - 24.03.2023
Deniz ÜNVER 24.03.2023 -
THE THREE SEAS INITIATIVE, ENERGY SECURITY AND THE STABILITY OF THE BLACK SEA REGION
Teoman Ertuğrul TULUN 22.12.2023 -
ABD BAŞKANI BİDEN VE 24 NİSAN - CUMHURİYET - 10.02.2021
Ö. Faruk LOĞOĞLU 11.02.2021


