NATO GERÇEK HEDEFİNİ HAZİRANDA AÇIKLAR - ANAYURT GAZETESİ - 30.03.2022
Blog No : 2022 / 13
31.03.2022
1 dk okuma

Anayurt Gazetesi (30 Mart 2022)

Turgut Kerem TUNCEL

 

Kısa vadeli tedbirlerden daha önemli olanı ise, Stoltenberg'in zirvede açıkladığı, NATO'nun geliştirmekte olduğu uzun vadeli stratejisi. Stoltenberg, yaşanan gelişmelerin küresel siyasette radikal değişimlere neden olduğunun altını çizerek, haziran ayı sonlarında Madrid'de yapılacak NATO Zirvesi'nde açıklanmak üzere, yeni oluşan duruma uygun olarak caydırıcılık ve savunma konuları hakkında uzun vadeli politikalar ve NATO'nun yeni güncellenmiş stratejisi üzerinde çalışıldığını bildirdi.

Rusya, Ukrayna'ya saldırarak ve planladığı gibi Kiev'e birkaç gün içinde diz çöktürmeyi başaramayarak, aslında ABD'nin isteyip de yapamadığı şeyi, yani Batı dünyasında ABD liderliğinde pekişmiş bir birlik oluşturulmasını, bu ülke için mümkün hale getirmiş oldu. Bu anlamıyla Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının kendisi için önemli bir stratejik yenilgiye neden olduğunu söylemek en azından bu aşamada mümkün gibi gözüküyor.

Röportajın tümünü okumak için tıklayınız: https://anayurtgazetesi.com/haber/NATO-gercek-hedefini-haziranda-aciklar/764727?fbclid=IwAR3Y8v_J4NVedkUbl5dss0Em6KwcMMAzQzpjG5c42BmQIFl_144-KJgR-nM


© 2009-2024 Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM) Tüm Hakları Saklıdır

 



Henüz Yorum Yapılmamış.