TAŞKENT’TEN ISIK-GÖL’E DEMİRYOLU HİZMETİNİN MAYIS AYINDA YENİDEN BAŞLAMASI PLANLANIYOR
Paylaş :
PDF İndir :

24.03.2021


Golden Bridge News (23 Mart 2021)

Almatı

 

Özbekiston Temir Yulları basın servisine atıfta bulunan GBNews’in bildirdiğine göre Taşkent, geçen hafta JSC “Özbekiston Temir Yullari” Yönetim Kurulu Başkanı Khusnutdin Khasilov ile “Kırgız Temir Colu” Başkanı Vasily Daşkov arasında bir toplantı düzenledi.

Görüşmelerde taraflar, Çin-Kırgızistan-Özbekistan demiryolunun inşası için projenin uygulanmasının teşvik edilmesi ve Taşkent-Isık-Göl-Taşkent güzergahında çalışan yolcu treninin yeniden başlaması konularını ele aldı.

Ayrıca taraflar, Özbekiston Temir Yulları JSC’nin Birleşik sevk merkezi ile Kırgız demiryolları topraklarındaki Celal-Abad istasyonunun tren sevk memuru arasında doğrudan bir sevkıyat bağlantısı kurulmasını tartıştılar.

Taraflar, uluslararası trafikte yük vagonlarının kullanımı için nakliye ve ödeme için karşılıklı anlaşmalarla ilgili konuları da değerlendirdiler.

Görüşmelerin sonuçlarına göre, bu yılın mayıs ayında Taşkent – Isık-Göl (Balıkçı) – Taşkent güzergahında bir yolcu treninin çalıştırılmasına devam edilmesi planlanıyor. Trenin beş ay boyunca haftada bir çalışması planlanıyor.

http://www.goldenbridgenews.com/191660-2/




Henüz Yorum Yapılmamış.