Uluslararası Suçlar ve Tarih / International Crimes and History (UST / ICH) dergisinin 25. sayısının yayımlandığını duyurmaktan gurur duyuyoruz. Bu sayı, uluslararası hukuk ve tarih alanlarına katkıda bulunduğumuz bir başka aşamaya işaret ediyor. Bu sayı, büyük jeopolitik değişimlerin ve hukuki gelişmelerin yaşandığı bir yılda yayınlanması nedeniyle özellikle önem taşımakta, karmaşık uluslararası çatışmalar, suçlar ve çatışma çözüm mekanizmalarına ilişkin anlayışımızı derinleştirme yönündeki devam eden kararlılığımızı yansıtmaktadır. "Tarihsel Miraslar ve Bunların Modern Hukuk Sistemleri ve Kimlik Politikaları Üzerindeki Etkileri" başlıklı özel bölüm, kolonyalizm, etnik ve kültürel çatışmalar gibi tarihi mirasların günümüz küresel sorunları üzerindeki etkilerini araştırmakta ve Levant, Asya ve Afrika gibi bölgelerdeki mevcut insan hakları meseleleri üzerindeki etkilerini incelemektedir.
Bu sayıda sunulan bilimsel çalışmalar arasında, Emekli Büyükelçi Oğuz Demiralp'in "Filistin Sorunu ve Uluslararası Yargı" başlıklı analizi, güç politikaları ile hukukun üstünlüğü arasındaki etkileşimi, özellikle devam eden İsrail-Filistin çatışması bağlamında ele almaktadır. Gözde Kılıç YAŞIN, "Soykırım Hukukunun Evrimi: Bosna Savaşı'nın Rolü Üzerine Bir İnceleme" makalesinde, Bosna Savaşı'nın Soykırım Sözleşmesi'nin uygulanması ve uluslararası hukuk çerçevesi üzerindeki geniş etkilerini eleştirsel bir bakışla değerlendirmektedir. Özel bölümün ilk araştırma makalesi olan "İnsandışılaştırmanın Antik Kökenleri ve Aydınlanma Üzerindeki Etkisi"nde Soner Tauscher ve Yiğit Cem Eskicioğlu, önde gelen Batılı filozofların ırk, kölelik ve insan doğası üzerine görüşlerinin modern ırkçılığı ve insandışılaştırmayı nasıl körüklediğini araştırmaktadırlar. Yekta K. Noyan, "Sömürgecilik, Alman Deneyimi ve Tarih Üzerine Düşünceler - Bir Örnek Olay Çalışması Olarak Güney Afrika" başlıklı ikinci araştırma makalesinde, Güney Afrika'daki sömürge deneyimlerini ele almaktadır. Yusuf Halil Calip, "Tarihsel Süreçte Ayrıksı Hong Kong Kimliğinin Evrimi ve Nedenleri" başlıklı üçüncü araştırma makalesinde, Hong Kong'un farklı kimliğinin nasıl şekillendiğini detaylı bir şekilde incelemektedir..
Bu akademik katkıları sizlere sunarken, yolculuğumuzun bir parçası olan okuyucularımıza ve katkıda bulunanlara şükranlarımızı sunuyor ve sizleri 25. sayımızda yeralan bu ilgi çekici tartışmaları keşfetmeye davet ediyoruz.
En son sayı dahil tüm sayılara elektronik olarak erişmek için https://avim.org.tr/tr/Dergi/Uluslararasi-Suclar-ve-Tarih-International-Crimes-and-History/25 adresini ziyaret edebilirsiniz.
Basılı nüshalar hakkında bilgi almak için http://honalp@avim.org.tr adresine e-posta gönderebilir veya +90 312 438 50 23 numaralı telefondan bizi arayabilirsiniz.
Bu entelektüel keşif yolculuğuna katıldığınız için teşekkür ederiz. Dünyamızı şekillendiren karmaşık sorunlara ışık tutmaya devam etme taahhüdümüzü sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızda, sadece akademik katkılar sunmakla
-
THE TRUTH WILL OUT -
Türk-Ermeni İlişkileri Üzerine Ömer Engin Lütem Konferansları 2023 -
Türk-Ermeni İlişkileri Üzerine Ömer Engin Lütem Konferansları 2022 -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
Türk-Ermeni İlişkileri Üzerine Ömer Engin Lütem Konferansları 2021 -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Türk-Ermeni Uyuşmazlığı Üzerine Ömer Engin Lütem Konferansları 2020 -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Türk-Ermeni Uyuşmazlığı Üzerine Ömer Engin Lütem Konferansları 2019 -
Türk-Ermeni Uyuşmazlığı Üzerine Ömer Engin Lütem Konferansları 2018 -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
Ermeni Sorunu Temel Bilgi ve Belgeler (2. Baskı)
-
EU-TÜRKİYE COOPERATION IN CENTRAL ASIA AND SOUTH CAUCASUS: TOWARDS SUSTAINABLE ENGAGEMENT IN ENERGY AND CONNECTIVITY -
AVİM 2023 YILLIK RAPOR | ANNUAL REPORT -
ÇAĞDAŞ BATI AVRUPA AKADEMİ DÜNYASINDA IRKÇILIĞIN VE YABANCI DÜŞMANLIĞININ ARAŞTIRILMASININ ZORLUĞU: FRANSA ÖRNEĞİ
-
"TÜRKİYE’DE AYDINLARIN ERMENİ SORUNUNA YAKLAŞIMI ÜZERİNE DÜŞÜNCELER" BAŞLIKLI KONFERANS