ERMENİSTAN GÜVENLİK KONSEYİ SEKRETERİ SİMONYAN: AZERBAYCAN'IN BARIŞA YÖNELİK TÜM ADIMLARI ATTIĞINI GÖRÜYORUM
Paylaş :
PDF İndir :

04.09.2026


Anadolu Ajansı (3 Eylül 2026)

Ruslan Rehimov

 

Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Alen Simonyan, Azerbaycan'ın barışa yönelik mümkün olan tüm adımları attığını ve atacağını gördüğünü söyledi.

Simonyan, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi kapsamında 31 Ağustos'ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve kendisiyle Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev arasında gerçekleştirilen görüşmeleri değerlendirdi.

Görüşmelerin temel konusunun "barışın derinleştirilmesi" olduğunu söyleyen Simonyan, "Henüz çözüme kavuşmamış meselelerin çözülmesi için yeni mekanizmalar oluşturma konusunda anlaşmaya vardık. Azerbaycan'ın barışa yönelik mümkün olan tüm adımları attığını ve atacağını görüyorum." dedi.

Devamı için tıklayınız.




Henüz Yorum Yapılmamış.