IRAK ELEKTRİK BAKANI, IRAK'IN TÜRKİYE VE CEZAYİR İLE İŞBİRLİĞİNİ GENİŞLETME KONUSUNDAKİ KARARLILIĞINI VURGULADI
Paylaş :
PDF İndir :

13.10.2026


Irak Haber Ajansı (12 Ekim 2026)

 

Elektrik Bakanı Ali Saadi Vahib, dün Pazartesi günü, Irak'ın Türkiye ve Cezayir ile koordinasyonu sürdürme ve ortak işbirliği alanlarını genişletme konusundaki kararlılığını vurgulayarak, bunun Irak'ta elektrik sektörünün geliştirilmesine ve ortak çıkarların gerçekleştirilmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Bakanlık yaptığı açıklamada, "Elektrik Bakanı Ali Saadi Vahib'in, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın ev sahipliği yaptığı (WPC Energy) konferansının çalışmaları marjında gerçekleştirdiği iki ayrı görüşmede, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Enerji ve Yenilenebilir Enerjiler Bakanı Murad Ajal ile bir araya geldiğini" belirtti.

Açıklamada, "Vahib'in her iki görüşme sırasında elektrik sektöründe işbirliğini güçlendirme olanaklarını, uzmanlık ve teknik deneyim alışverişini, enerji projelerinin geliştirilmesinde modern teknolojilerden yararlanılmasını, ayrıca elektrik enerjisi üretimi, iletimi ve dağıtımı ile yenilenebilir enerji alanlarında işbirliğini ele aldığı" eklendi.

Devamı için tıklayınız




Henüz Yorum Yapılmamış.