JAPONYA İLE ÇİN ANLAŞTI: ACİL İLETİŞİM HATTI KURULACAK
Paylaş :
PDF İndir :

28.12.2021


Sabah (28 Aralık 2021)

 

Japonya ile Çin savunma bakanları, iki ülke savunma otoriteleri arasında acil iletişim hattının kurulması konusunda anlaşmaya vardı.

Japonya Savunma Bakanı Kişi Nobuo ile Çinli mevkidaşı Vey Fınghı, çevrim içi görüşme gerçekleştirdi. Bakan Kişi, ikili ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı 2 saat süren görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında, Tayvan Boğazı'nın barış ve istikrarının "Japonya için hayati" olduğunu belirtti. Çin ile ilişkilerinde "çözülmemiş sorunlara" değinen Kişi, "Dürüst iletişim kurmaya ve bunu korumaya ihtiyacımız var. Böylelikle karşılıklı anlayış ve güveni besleyebiliriz." dedi.

Kişi, Japonya ve Çin savunma otoriteleri arasında acil hattın kısa zamanda kurulmasının önemli olduğu konusunda mevkidaşı Vey ile mutabakata vardıklarını söyledi.

Devamı için tıklayınız




Henüz Yorum Yapılmamış.