
Deutsche Welle (10 Kasım 2019)
NATO'nun AB'nin güvenliği için önemini vurgulayan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Avrupa'da yaşanabilecek bir bölünmeye karşı uyardı.
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas Spiegel Online için konuk yazar olarak kaleme aldığı yazısında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "NATO'nun beyin ölümünün gerçekleştiği" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi. Heiko Maas yazısında "NATO'yu baltalamamızın bir hata olacağı Almanya için açık seçik ortada. ABD olmadan ne Almanya, ne de Avrupa kendisini etkili şekilde koruyabilecek durumda" ifadelerine yer verdi. Maas "NATO’ya daha uzun yıllar ihtiyacımız var. Yükün dağıtılmasını, uluslararası işbirliğini, çok yanlılığı temsil ediyor" diye yazdı.
Dışişleri Bakanı bir Avrupa Güvenlik Konseyi kurulması gerektiği görüşünü de yineledi. Maas bu konseye İngiltere'nin de dahil edilmesi gerektiğini kaydetti. Maas Avrupa Güvenlik Konseyi'nin "Avrupalıların Avrupa Birliği’nin kurumsal yapısı ve bunun ötesindeki dış politika ve güvenlik politikaları konusundaki çalışmalarını birleştirebilecekleri" bir yer olması gerektiğini söyledi. Maas Birleşik Krallık'ın "Birlik'ten ayrılsa da bunun bir parçası" olması gerektiğini kaydetti.
Macron ne demişti?
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron İngiliz The Economist dergisine verdiği mülakatta ABD'nin Kuzey Atlantik İttifakı'ndaki (NATO) öncü rolünü terk ettiğine dikkat çekmişti. Macron bunun NATO'nun beyin ölümüne neden olduğunu ve Avrupa'nın dünyada stratejik bir güç olarak hareket etmeye başlaması gerektiğini belirtmişti. Macron, "Şu an yaşadığımız, NATO'nun beyin ölümüdür" diye konuşmuştu.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un sözleri Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de tepkisine yol açmıştı. Merkel Macron’un sözlerini "yersiz bir sözlü saldırı” olarak nitelemiş ve "transatlantik ortaklık bizim izin vazgeçilmez” demişti. NATO’nun Almanya’nın güvenliğinin temelini oluşturduğunun altını çizen Merkel, "NATO bizim güvenlik ittifakımız” ifadesini kullanmıştı.
AFP,Reuters/BW,EC
©Deutsche Welle Türkçe
Henüz Yorum Yapılmamış.
-
KOSOVA’DA TÜRK PARTİSİNİN YENİ LİDERİ FİKRİM DAMKA
Balkanlar
11.11.2019
-
KERKÜK’TE MUSALLA'DA ITC SİYASİ TEŞKİLATI’NIN AÇILIŞI YAPILDI
Irak
11.11.2019
- EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI'NIN DÖNEM BAŞKANLIĞI TÜRKİYE'DE Asya - Pasifik 11.11.2019
-
MAAS: NATO'YA UZUN YILLAR İHTİYACIMIZ VAR
Avrupa - AB
11.11.2019
- BULBUL KASIRGASI, BANGLADEŞ VE HİNDİSTAN'I YIKTI GEÇTİ: 26 ÖLÜ Asya - Pasifik 11.11.2019
-
25.01.2016
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
12.06.2024
THE TRUTH WILL OUT -
27.03.2023
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
17.03.2023
PATRIOTISM PERVERTED -
23.02.2023
MEN ARE LIKE THAT -
03.02.2023
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
16.12.2022
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
07.12.2022
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
07.12.2022
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
01.01.2022
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
01.01.2022
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
03.06.2020
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
08.04.2020
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
12.06.2018
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
02.12.2016
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
01.07.2016
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
10.03.2016
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
24.01.2016
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
