
Geçtiğimiz günlerde AVİM internet sayfasında Gourgen Yanikian davasında savcı olan David Minier’nin The Ararat Illusion başlıklı kitabının analizi yayınlanmıştır. Kitapta Ermeni terör örgütü tarafından öldürülen Amerikalı yetkililerden bahsedilmektedir. Son günlerde kitapta anlatılan olayın benzeri Ermenistan’da gerçekleşmiştir. Bu olayda öldüren ve öldürülenler yer değiştirmiştir.
Eurasia.net’in haberine göre, Ermenistan’da, Ermeni yetkililer tarafından, üst düzey hükümet yetkililerine yönelik “terör saldırısı” ve “suikast” planladığı için bir Amerikan vatandaşı hakkında tutuklama kararı verilmiştir. Söz konusu girişimin hükümet karşıtı bir kampanyanın aşırı milliyetçi muhalefet güçlerine yönelik olduğu düşünülmektedir.
Ermeni Milli Güvenlik Servisi (Armenia’s National Security Service – NSS), Eylül ayında, “Adalet Savaşçıları” isimli radikal grup tarafından bir Facebook hesabı açıldığını ve bu hesaptan “Martin Avagyan” takma isimli birinin bombalama, kundaklama ve siyasi olarak hayal kırıklığına uğramış olanların suikastlarda aktif rol oynamaları çağrısında bulunarak mesaj attığını belirtmiştir.
NSS’nin iddiasına göre R.K. isimli bir şüpheli, bahsi geçen grubu Ermeni suç ortaklarının terör faaliyetlerini devam ettirmeleri için kullanmıştır. Polis şüphelileri an itibariyle belirlemeye çalışmaktadır.
Söz konusu kişinin Robert Koorkian isimli bir Amerikan vatandaşı olduğu ortaya çıkmıştır. Kaliforniya’da laboratuvar teknisyeni olarak çalışan kişinin Yerevan Daily’ye verdiği bir röportaj vardır. Facebook’ta açtığı “Martin Avagyan” isimli hesabı reddetmemiştir ancak herhangi bir şiddet tertiplemediğini de ifade etmiştir. Herhangi bir grubu olmadığını fakat takipçileri tarafından beğenilen düşünceleri yetkilileri tedirgin ettiğini ileri sürmüştür.
İsmi geçen grup MHA’nın, Karabağ’da savaşanlardan ve hükümete karşıt bir duruş sergileyen hali hazırda mahkûm olan Zhirayr Sefilian’la bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştır. Sefilian Lübnan Ermenisidir. Askeri geçmişi Beyrut’taki Ermeni kışlasında Lübnan iç savaşının yaşandığı 1975-1990 yıllarına dayanmaktadır.
Amerikan vatandaşı Robert Koorkian, Amerikan emniyet teşkilatının Ermeni tutuklama emriyle ilgili olarak kendisini sorguya çektiğinden bahsetmiştir. Gazeteye verdiği röportajda Ermenistan’da mutlak bir diktatörlük olduğunu söylemiştir.
Anlaşılacağı üzere bu tarz haberler yalnızca romanlarda kalmamaktadır. Gerçek hayatta da yaşanabilmesi olanaklı bir durumdur. Ermenilerle ilgili terör olaylarının bu haberlerle devam ettiği görülmektedir.
© 2009-2021 Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM) Tüm Hakları Saklıdır
Henüz Yorum Yapılmamış.
-
AVRUPA’DA GEÇTİĞİMİZ HAFTA (24 TEMMUZ – 31 TEMMUZ 2017)
Hazel ÇAĞAN ELBİR 02.08.2017 -
PAŞİNYAN, AZERBAYCAN’IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ TANIMAYA HAZIR OLDUĞUNU AÇIKLADI, AMA…
Hazel ÇAĞAN ELBİR 24.05.2023 -
TÜRKİYE – ERMENİSTAN NORMALLEŞME SÜRECİ YOLUNDA ASALA UĞULTUSU
Hazel ÇAĞAN ELBİR 27.01.2023 -
KİTAP TANITIMI: HİTLER’İN ALTINLARI – NAZİ SAVAŞ YAĞMALARININ HİKAYESİ
Hazel ÇAĞAN ELBİR 16.01.2018 -
DOĞU AKDENİZ DENİZ YETKİ ALANLARI ÜZERİNDE AVRUPA BİRLİĞİ'NİN TÜRKİYE VE KKTC'Yİ SAF DIŞI BIRAKMA ÇABALARI
Hazel ÇAĞAN ELBİR 09.04.2018
-
1. ULUSLARARASI TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİ VE BÜYÜK GÜÇLER SEMPOZYUMU
AVİM 03.05.2012 -
ERMENİ KİMLİĞİNDE TÜRKİYE ÖNYARGISI
Tutku DİLAVER 24.04.2020 -
İSTANBUL’DA “KAFKASLAR VE AZERBAYCAN” KONULU BİR TOPLANTI YAPILACAKTIR
Ali Kenan 20.03.2014 -
ERMENİSTAN 2013 (1)
Ömer Engin LÜTEM 06.01.2013 -
ABD KONGRESİNE SUNULAN YENİ “SOYKIRIM” TASARISI
Ömer Engin LÜTEM 24.05.2013
-
Türk-Ermeni İlişkileri Üzerine Ömer Engin Lütem Konferansları 2022 -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
Türk-Ermeni İlişkileri Üzerine Ömer Engin Lütem Konferansları 2021 -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Türk-Ermeni Uyuşmazlığı Üzerine Ömer Engin Lütem Konferansları 2020 -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Türk-Ermeni Uyuşmazlığı Üzerine Ömer Engin Lütem Konferansları 2019 -
Türk-Ermeni Uyuşmazlığı Üzerine Ömer Engin Lütem Konferansları 2018 -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
Ermeni Sorunu Temel Bilgi ve Belgeler (2. Baskı)
-
"ERMENİ FOLKLORUNUN DOĞUŞU VE GELİŞİMİ" BAŞLIKLI KONFERANS